Thaise soep met oesterzwammen

De inspiratie voor dit recept komt uit het prachtige Thailand, waar ze Tom Ka Kai soep serveren. Meestal wordt deze soep met kai ofwel met kip gemaakt, maar die kun je heel makkelijk vervangen door lekkere verse oesterzwammen. Door de vlezige structuur van de zwammen heeft de soep een lekkere bite en is hij geschikt voor vegetariërs!

Bereidingswijze:

  • Snijd de oesterzwammen grof en bak ze met een scheut arachideolie en een snuf zout kort aan in de pan tot ze goudbruin zijn.
  • Leg ze apart op een bord terwijl je de soep maakt.
  • Doe de bouillon in een grote pan samen met de palmsuiker.
  • Maak de laos schoon en plet hem met een vijzel of zwaar mes.
  • Plet de stengels citroengras, snijd ze in de lengte door midden en doe ze samen met de laos in de pan.
  • Was de rode peper en snijd hem in fijne ringetjes. (Liever iets minder pittig? Snijd ze dan eerst doormidden en haal vooraf de zaadjes eruit!)
  • Pers twee tenen knoflook en doe ze samen met de rode peper in de pan.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat het 15 min. op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  • Haal de citroengras en de laos uit de soep
  • Was de lente-uitjes, snijd ze in stukken van 2-3 cm.
  • Voeg de lente-uitjes samen met de gebakken oesterzwammen toe aan de soep en laat ze 2 min. meekoken.
  • Serveer de soep in mooie schaaltjes en tast toe!

Ingrediënten:

  • 500 g oesterzwammen
  • arachide- of zonnebloemolie
  • zeezout
  • 400 ml kokosmelk
  • 1.2 liter groentenbouillon
  • 2 tl palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 3-4 cm. laos
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 3-4 lente-uitjes

No Comments

Leave a Reply