Torentje oesterzwammen rivierkreeft en appel

Voor ongeveer 4 personen

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 200 g rivierkreeftenstaartjes
  • 1  appel
  • halve ui
  • 1  vastkokende aardappel
  • 1  grote augurk
  • 2  dl cocktailsaus
  • 5  stengels bieslook
  • 12  mooie oesterzwammen
  • olijfolie
  • knoflook
  • diverse slasoorten
  • kaaskoekje

Bereidingswijze
1. Boen de aardappel schoon en kook hem in de schil gaar in water met zeezout en citroen, laat afkoelen.
Verwijder de schil en snijd in kleine blokjes.
2. Snipper de ui fijn.
3. Snijd de appel en de augurk in kleine blokjes.
4. Snijd het bieslook.
5. Meng de rivierkreeftenstaartjes, de appel, augurk, ui, blokjes aardappel en het bieslook met de cocktailsaus.
6. Bak de oesterzwammen krokant in wat olie met een gekneusde knoflookteen, kruid met peper en zout
7. Was de slasoorten
8. Plaats een ring in het midden van de borden en bouw het torentje door eerst een laagje rivierkreeftstaartjes in de ring dresseren, dan een oesterzwam, vervolgens rivierkreeften staartjes, en zo voorts, met als laatste een oesterzwam. Duw de inhoud van de ring een beetje aan en haal vervolgens voorzichtig de ring weg.

No Comments

Leave a Reply