Recept Doubleganger

Het is vandaag [28 mei] internationale hamburgerdag! En daarop kan een lekker recept voor een juicy Doubleganger natuurlijk niet ontbreken. Onze favoriet? Bruin gebakken in de pan, geserveerd op een zachte witte bol met knapperige koolsla en zelfgemaakte zoete aardappelfriet. 

Boodschappenlijstje

  • 1 zachte witte bol (brioche of melkbol)
  • 1 doubleganger
  • 1/4 rode kool
  • 150 gram geraspte wortel (julienne) 
  • blaadje kropsla
  • eetlepel mayonaise
  • sap van een halve citroen
  • peper/zout
  • 1 grote zoete aardappel
  • zonnebloemolie

Aan de slag dan maar! 

– Verwarm een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan tot ca. 180 graden Celsius.

– Was de zoete aardappel, dep hem droog en snijd hem met schil in dikke frieten van ongeveer dezelfde grootte.

– Frituur de aardappels in de zonnebloemolie in 5-6 minuten en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

– Snijd de zachte witte bol doormidden en toast de beide helften met de binnenkant naar beneden in een droge koekenpan.

– Doe een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Doubleganger aan beide kanten goudbruin.

– Snijd de rode kool met een mandoline of scherp mes in fijne reepjes en vermeng die met de wortel.

– Meng een eetlepel mayonaise met het sap van een halve citroen en wat peper en zout.

– Giet de dressing over de rode kool met wortel en roer alles goed door elkaar.

– Was een mooi blaadje kropsla en dep hem droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.

– Leg de sla op de onderkant van het broodje met daarop de Doubleganger.

– Garneer met een beetje koolsla, zet de bovenkant van het broodje erop en serveer met de zoete aardappelfriet en wat mayonaise.

Cheers mate!

Comments (4)

  • Henriëtte Janssen 1 jaar ago Reply

    waar is de oesterzwam in dit recept??

    Siemen Cox 10 maanden ago Reply

    Hoi Henriette,

    De Doubleganger bestaat voor 50% uit oesterzwammen. We zullen asap een pagina aanmaken op onze website mbt tot dit relatief nieuwe product van de oesterzwammen vereniging.

  • Dikkie 12 maanden ago Reply

    Wat heeft dit recept met oesterzwammen te maken???

    Siemen Cox 10 maanden ago Reply

    Hoi Dikkie,

    De Doubleganger bestaat voor 50% uit rundvlees en voor 50% uit oesterzwammen. Dus dat is de link. Maar wellicht kunnen wij op onze website wat meer informatie over de Doubleganger vermelden.

Leave a Reply