Recept Doubleganger

Het is vandaag [28 mei] internationale hamburgerdag! En daarop kan een lekker recept voor een juicy Doubleganger natuurlijk niet ontbreken. Onze favoriet? Bruin gebakken in de pan, geserveerd op een zachte witte bol met knapperige koolsla en zelfgemaakte zoete aardappelfriet. 

Boodschappenlijstje

  • 1 zachte witte bol (brioche of melkbol)
  • 1 doubleganger
  • 1/4 rode kool
  • 150 gram geraspte wortel (julienne) 
  • blaadje kropsla
  • eetlepel mayonaise
  • sap van een halve citroen
  • peper/zout
  • 1 grote zoete aardappel
  • zonnebloemolie

Aan de slag dan maar! 

– Verwarm een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan tot ca. 180 graden Celsius.

– Was de zoete aardappel, dep hem droog en snijd hem met schil in dikke frieten van ongeveer dezelfde grootte.

– Frituur de aardappels in de zonnebloemolie in 5-6 minuten en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

– Snijd de zachte witte bol doormidden en toast de beide helften met de binnenkant naar beneden in een droge koekenpan.

– Doe een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Doubleganger aan beide kanten goudbruin.

– Snijd de rode kool met een mandoline of scherp mes in fijne reepjes en vermeng die met de wortel.

– Meng een eetlepel mayonaise met het sap van een halve citroen en wat peper en zout.

– Giet de dressing over de rode kool met wortel en roer alles goed door elkaar.

– Was een mooi blaadje kropsla en dep hem droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.

– Leg de sla op de onderkant van het broodje met daarop de Doubleganger.

– Garneer met een beetje koolsla, zet de bovenkant van het broodje erop en serveer met de zoete aardappelfriet en wat mayonaise.

Cheers mate!

No Comments

Leave a Reply