Links

Studie Wageningen UR: Gezonde Paddestoelen
door Dr. J.J.P. Baars
‘Er blijken grote overeenkomsten in de aard van de gezondheidsbevorderende effecten te zijn. In bijna alle soorten zijn stoffen aangetoond die in celkweekjes of dierproeven een kanker-remmende werking hebben. Daarnaast zijn stoffen aangetoond die in dierproeven een cholesterolverlagend effect hebben of die een anti-diabetische werking hebben.'

Studie Wageningen UR: Voedingswaarden champignons en andere paddenstoelen.
door J.J.P. Baars & dr. A.S.M. Sonnenberg
'De snelheid waarmee het ergosterol werd omgezet in
vitamine D2 was het hoogst in oesterzwam (Pleurotus ostreatus) en het laagst in champignon. .... Samenvattend kan men zeggen dat er voldoende mogelijkheden zijn om het vitamine D gehalte in paddenstoelen enorm te verhogen. Bij een aanbevolen dagelijkse inname van 2.5 tot 10 Vg/dag (Gezondheidsraad, 2000), kan 100
gram UV belichtte paddenstoelen in principe gemakkelijk 50 tot 100% van de dagelijkse behoefte voldoen.'

Champignonidee.nl
Website boordevol informatie voor de consument, van verrassende recepten en interessante weetjes tot de historie en de teeltwijze van de champignon. Daarnaast wordt benadrukt dat champignons rijk aan mineralen, vitaminen en vezels zijn en daarom onmisbaar voor een gezond eetpatroon.

GroentenFruit Bureau
Groentenfruit Bureau is het marketing- en communicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wil het bureau het imago van groenten en fruit versterken en de consumptie ervan bevorderen.

Mushroom Business
Vakblad Paddestoelen en Mushroom Business weren al jarenlang samen met de gerenomeerde champignonteeltadviseurs wat resulteert in doortimmerde teelt- en buitenlandbijdragen maar ook in korte, actuele teelttips.

Vegetarische.startpagina.nl
Op de vegatarische.startpagina.nl  vindt alles over vegetarisch eten.